torsdag 13 juni 2013

I alperna med statistiken

Under de två år bloggen varit igång har jag nu haft 60.000 besökare. Är det mycket eller litet? Berätta gärna om era egna läsarantal. Själv tycker jag i alla fall det är Yippie! Särskilt som grafen blir allt brantare det senaste halvåret när månadssnittet legat uppåt 4000, och läsarstatistiken ser ut som en uppförsbacke i alperna. Men asså, hur barnslig är man att man faktiskt bryr sig om den här klättringen? Det är ju inte med ishacka och rep precis, utan en lätt match. Easy does it!

10 kommentarer:

 1. Grattis, Gabrielle!

  Du är absolut värd det.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Gulle dej.
  Jag tycker fortfarande det vore kul om andra berättade, man har ju ingen aning, andra bloggar har säkert både mycket lägre och långt högre antal besökare.

  SvaraRadera
 3. Instämmer med Malou! Mitt månadssnitt ligger på 1000 - 1500. Jag får nog jobba på lite för att göra mig mer populär...

  SvaraRadera
 4. Populär behöver du inte va Lennart, skriv lite oftare bara så ska det nog gå bra ; )

  Men ha det så gott bland fåglarna...

  SvaraRadera
 5. Inga alper här. Mina siffror är blygsammare än dina. Jag tänker att jag har en liten exklusiv blogg - ha ha!
  Första inlägget skrev jag 28 febr 2007 så jag har hållit på ett tag. Genomsnitt per månad senaste två åren nånstans 2 000- 3 000. Men lustigt nog var det redan den första våren -07 inte mindre än ca 4 000 en månad. Vad jag gjort då minns jag inte och ids inte riktigt gräva fram det heller!
  Arundo.se är min andra blogg där jag skriver om Sandskär, skärgården, Hälsingland och sånt. Startad ungefär när boken kom ut - dvs i början av det här året - och väldigt blygsam to say the least. Det är kanske bara en och annan söderhamnare och nån kompis som hittar dit. Men jag bryr mig inte så mycket om det. Det är roligt ändå.

  SvaraRadera
 6. Jag tror inte så mycket att en dipp beror på dig eller någon annan, jag ser just nu en väldig dipp i skrivande och kommenterande runtom på de bloggar jag besöker.

  "Roligt ändå" - gäller även min andra blogg, björnstrand backwater, med (mest) längre texter, tidigare publicerade i tryck. Den har sällan höga besökssiffror. Men Helen Scjerfbeck-artikeln har lästs av 500.
  I allmänhet tror jag "folk" gillar korta kul grejer; som inte är så komplicerade att svara på.

  SvaraRadera
 7. Jag kollade min statistik, inspirerad av dig. Jag har naturligtvis inte alls så höga alper som du, ett par hundra per månad som mest.
  Men statistiken för min blogg innehåller ju en massa ljug! Jag började blogga i januari 2010 - hade inte gjort ett blogginlägg dessförinnan. Enligt bloggers statistik ska jag ha haft besökare redan i juli 2008, närmare bestämt 323 st. Undrar vad de tittade på?

  SvaraRadera
 8. Jag märkte också det där, det står att jag började i Febr 2011, men jag började alldeles i slutet av april. Not to worry!

  SvaraRadera
 9. Klart att man vill att folk läser vad man skriver. Man vill också att folk läser vad du skriver, bra och intressant som det är.

  Hos mig totalt drygt 77 000 visualisationer på drygt sex år. Runt 1500 per månad.

  Egentligen spelar det väldigt liten roll för mig hur många som läser - om det bara vore den trogna krets som ger mig feedback så skulle det räcka för mig, eftersom min blogg främst syftar till större självkännedom och eventuellt också lite mer insikt om världen. För mig. Om den kan bibringa andra detsamma är det förstås fint.

  Min andra blogg som jag driver i yrket, där vill jag ha många läsare förstås!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nämen visst, det är ju som jag säger; all tävlan är barnslig. Barnsligast vinner ; )

   Självkännedom, kanske. I alla fall är det bra för ordmänniskan att spinna vidare.

   Radera