söndag 26 februari 2023

Ljuset, fotografen och jag

Igår var det en storartat vacker dag här. Jag ville nästan inte gå in när jag väl kom ut, och när jag väl kom in gick jag ut igen. Från solig eftermiddag till blånande kvällsljus över fjällen. Sen passerade jag hotellet, värmde mig en stund, och gick vidare till kontoret för ortens fotograf som också gör inramningar. Vi  hade ett bra samtal, och sen hämtade jag den bild jag snarast vill ha inramad. "Häftig", sa fotografen. Och sen dividerade vi en stund om ram och passepartout och mycket annat. 

Jag har många tavlor att rama in, och när vi passerade den stora sporthallen, i vars ände han hade ett annat kontor, sa jag: Här kan vi ställa ut nån gång, båda två, vid högsäsong. Det är ett underbart rum, rektangulärt, högt i tak, vackert ljusinsläpp. Där får mycket plats. Värt en plan.

Februari är en härlig månad här uppe, och även Mars. Ljuset har kommit tillbaka och det ändrar sig hela tiden, från gnistret på snön, till molnskuggan över fjället, till månens uppgång och stjärnorna, och inatt lite norrsken. Det är blidväder och sparkväder och naturligtvis skidväder. 

Här nedan en bild av fotografen Magnus Ström. Hans kamera har god blick. Fotot är från en annan dag, ett annat ljus över Marsfjället.

 


2 kommentarer:

  1. Som ung läste jag med stor behållning I Marsfjällets skugga av Bernhard Nordh.
    Per-Arne Wisen

    SvaraRadera
  2. Den återstår mig.

    SvaraRadera