torsdag 31 augusti 2023

Födelsedag

Det är min födelsedag idag, och den firas för närvarande med en flock grönfinkar på mitt fönsterbräde, och ett gäng vägarbetare på vägen utanför. De håller på och asfalterar om och fyller igen gropar och ojämnheter, och jag ser hur petnoga deras arbete går till. Hälla ut asfalt, finfördela den över en yta, trycka till med välten och ytterligare trycka till kanterna med en tung grävskopa platt mot marken. Och just nu får de ta en paus i det soliga vädret.

Leve arbetarklassen, jag ser deras petgöra som ekvivalent med mitt petgöra i paint och andra skapelser. Allt som kräver kunnighet. Och leve Gabi! Igår var Gerd här med en god kaka med svarta vinbär och i veckan kommer min syster upp och då ska vi fira i dagarna tre. Bland annat med att resa till Stekenjokk. Idag vet jag inte riktigt. Tror jag firar med att det är sista sommardagen som jag kan gå barfota ner till sjön och bada fötterna. Härligt väder här idag, som det brukar vara på min födelsedag. Det betyder mer än en massa ballonger. Stor är skönheten, stora är de godas hjärtan. Hej, so long.8 kommentarer:

 1. Gratulerar! Må du länge leva och skriva!

  SvaraRadera
 2. Grattis i efterhand! Hoppas du njuter sensommar däruppe och har det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Gabrielle. Mer höst än sensommar här idag. Men vädret bättrar sig lagom till att min syrra kommer upp, och vi reser till högplatån.

   Radera
 3. "So Long" också en mina absoluta favoriter från 'Firefall', en helt fantastisk låt, mina födelsedagshälsningar till dig, för övrigt underbar sensommar, tecken att födelsedagsbarnet har betett sig exemplariskt detta senaste året, i efterhand grattis på födelsedagen med Firefall fra album: 'Luna Sea': "So Long"
  Sensommarhälsningar Jan Ulrik

  https://www.youtube.com/watch?v=9qbUkS-FmGs

  SvaraRadera
 4. Tack Jan Ulrik for musikken. Også en av mine favoriter.

  SvaraRadera