söndag 3 augusti 2014

En målning av Jan Håfström

Min text om en av Jan Håfströms målningar kan man läsa på björnstrand backwater.
Den publicerades första gången i DN. Serien där hette Galleriet. Synd att den togs bort när inte Ingela Lind fick bestämma. Men popsångare, heminredning och dataspel är ju mer kultur - eller hur?
Damn it, Adorno!

3 kommentarer:

 1. Lustigt att få läsa om Håfström just idag! I går besökte vi Artepelag och såg utställningen om skärgårdsmåleri under 150 år. Håfström var rikt representerad, i salen innanför entrén så det var omöjligt att missa. .Till min skam får jag erkänna att jag aldrig hört talas om honom och fick fråga ut guiden om vem det var och vad han gjort. Hade jag läst dina artiklar hade jag sluppit demonstrera min okunnighet.

  Din Billgren var också representerad men en gammal stöt som jag fick väl mest ut av andra gamlingar som Strindberg, Zorn, J.A.G Acke, prins Eugen m.fl.

  Vilket fint ställe Artepelag är! Är man nu en rik storkapitalist så ursäktar ett sådant bygge mycket.

  SvaraRadera
 2. "Artipelag" skall det naturligtvis heta.

  SvaraRadera
 3. Jag älskar filantroper. Mer sånt. Sven Hagströmer har gjort ett gott initiativ med sin berättarakademi, och Robert Weil. Men jag tror inte så värst många har anlag för det, vad det verkar. Hellrer till kajmanöarna med stulet gods.

  Men vad roligt, den utställningen ska jag förstås se. Tycker fö mkt om Strindberg och Zorn.
  Nu lite extra: Har även gjort ett långt radioprogram med Jan H. som jag väl (knappast) orkar skriva in någon gång. Men min tanke med björnstrand backwater var att allt jag mödat med som frilans skulle in där. All in due time.  SvaraRadera