lördag 13 februari 2016

När isen håller

Idag gjorde jag en av dessa för mig livsnödvändiga långpromenader. Av en lycklig slump var isen perfekt igen, efter förra veckans blöta. Dessutom hittade jag en bortglömd vandringsstav som jag tog med mig utifall att halka rådde någonstans. Det var ett fint snötäcke på isen. Jag mötte Stanley, som sa att jag såg ut som en syster till Gandalf. (Vet inte om det är nån vidare komplimang). Mötte två flickor från Venedig som inte vågade gå så långt ut på isen. Pratade med Erik från Sundsvall, som just köpt nya långfärdsskridskor och åkte på något annat än hockeyskrillor för första gången i sitt liv.

Erik svingade iväg, och sen var isen tom. Jag gick i jämn och uthållig takt, en sort som de självshjälpsaktiga kallar walking meditation, och inte ens de har helt fel. Jag kommer verkligen i bra stämning, mitt ute på en is, på en sjö vars elementa påminner om helt andra promenader, längre uppåt landet. Vitgrå is, svarta träddungar, och en himmel som långsamt skiftar mot solnedgångsrosa. Det är just den jämna uthålliga takten som gör att man snart faller in i ett rent estetiskt vaggande. Sen kan man dessutom dricka varm choklad när man kommit fram till parken som håller med det, och annat.
Jag har det bättre än Gandalf, om ni frågar mig. Inte ett enda mysterium att lösa idag. Fridens!


Foto: Gabrielle Roland Walden


Foto från andra vidder

4 kommentarer:

 1. Åh, fint! Jag missade möjligheten i lördags, tyvärr. Fastnade i jobb hemma trots den lockande solen... :-(
  Ska spana efter Gandalfs syster nästa gång om det blir nån sån!

  SvaraRadera
 2. Grattis på namnsdagen i dag 19 februari. (Dom som inte kan låta bli att flytta omkring och ändra på saker påstår att namnsdagen numera är 2 juni. Men det struntar jag i. Håller mig till 19 februari.) Hoppas du får en trevlig dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Det var ju hur gulligt som helst av dig att lägga märke till det. Ja, vi har också alltid hållit oss till den 19:e. Men folk firar inte namnsdagar längre vad jag vet. Sist några grattade mig var det hantverkaren från Roslagen och min mamma ;)

   Radera
  2. Hm, nä...vi firar ju inte namnsdagar heller. Men jag har två systrar som hojtar och hurrar per mail eller sms! Vi håller reda på varandras.

   Radera