söndag 1 november 2015

Och ljuset lyser i mörkret

Vi tvekade och velade minst en timme om huruvida vi skulle gå på Mozarts Requiem eller ta en långpromenad. Det blev långpromenaden. Och därmed blev vi också överraskade av årets ljusfest vid Haga-Brunnsviken. Dagern skymde, himlen gjorde solnedgång med långa rosa moln, som speglades i vattnet. Vinden var västlig, nästan ljum. Folk var ute med sina ungar, vandrade den långa vägen där ljus, lyktor och marshaller var utplacerade i den vackraste novemberskymning.

Detta att fira något tillsammans är bra. Behöver inte ske på en kyrkogård. Behöver inte gälla ens egna anhöriga. Kan framförallt vara som en liten minnesvandring mellan nu och då, mellan dem man har älskat och de man möjligen, mot alla odds (:) fortfarande älskar. Tänk att vi lever, tänk att november kan vara så lågenergiskt skönt. Och att bland det bästa vi träffat på i livet, finns även Mozart -  odödlig.  Mörkret har ingen makt därmed.

Länk till Mozart, Dies Irae.

 Måste även länka till Per Svensson fina allhelgona-artikel i Sydsvenskan.

2 kommentarer:

  1. Åh, så fint! Jag var med förra året. Och tyckte mycket om det.
    Men den här gången missade jag. Det blev kyrkogården istället, och syrran och jag tände ljus och sen satt vi utanför och tog en liten liten virre som jag hade packat med mig. Så det var fint det med! Gläder mig åt att du och ditt promenadsällskap fick vara med om ljusfesten i Haga.

    SvaraRadera