fredag 20 december 2013

The Madonna with the big boobies

Repliken ovan kommer från en av de roligaste serier vi fått over here från over there, "Hemliga armen". Tror min man och jag såg varje avsnitt. Det var så där lunshumoristiskt, töntigt och med korta rumsligheter som gjorda för en hemmakväll, inte det våldsamma utdragna panoramiska elände vi har i serierna nu.

I alla fall, från det ena till det andra; Jag minns inte att vi blev särskilt upprörda alls över det i motståndsrörelsen återkommande lösenordet "The madonna with the big boobies", som naturligtvis var ett skämt sprunget ur den ädla brittiska slapsticktraditionen och därmed helt okej. Trodde vi ja. Men nu börjar jag bli osäker.

En riksdagskvinna, vars namn jag avstår från att nämna, har fått krupp för mindre: "Det är tråkigt med en barbröstad kvinna när jag sitter på offentliga middagar med utländska gäster", säger hon om en elegant 1700-talsmålning av en Juno som vinkar lite grann som drottning Elisabeth, fast med bara bröst. Jaha ja. Kanske kan man tycka att moraliteten skulle få jobba övertid, plustid och pensioneras först vid 99, om den ska ta som utgångspunkt att naket är fel. Jag menar alla statyer runt omkring i Stockholm, tuttar, penisar, rumpor - det är väl ändå ingenting mot våldspornografin i vissa serier? Var ska gränsen dras, hur mycket moralism kan man odla? I förhållande till en målning av det här slaget tror jag definitivt man ska lägga ner. Att måla över brösten är inget alternativ. Och jag är säker på att riksdagens muslimska gäster är mer toleranta än Fru X anar. Så att. Let the small boobies be.

Vad beträffar den gamla serien "Hemliga Armen" som kanske stillsamt väntar på sin comeback, kan ju den ädla riksdagskvinnan föreslå en nyöversättning. Låt lösenordet bli: "The Madonna with the Contraceptives". Tryck på gilla!


     

1 kommentar: