måndag 29 april 2013

Vänner, bild, bok.

Igår vaknade jag och skrev utan tvekan en dikt som var för bra för att publiceras på bloggen. Några små korrigeringar och, där satt den. Detta gjorde mig naturligt glad. Det är inte varje morgon det sker ett under.

Igår fick jag också några bilder från en vän som befinner sig på resa i Indien, för tillfället i Kolkata, kolonialt benämnd Calcutta. Där är 40 graders fukt och "premonsun-hetta" skriver hon. Inget jag avundas. Men på den långa resan kom hon till Bokhara och ska vidare till Sikkim. It´s allright for some! Bilden nedan från henne.
 
foto: Susanne Tupy

Och så har en annan kompis och f.d. kollega, Helena Looft, kommit ut med en ny bok "Pappa, vet du vad jag drömde". Men det har ni väl sett? Här kan man annars läsa mer.

6 kommentarer:

 1. Och var kan vi, som så gärna vill, få läsa dikten du skrev? Hm, är inte det där lite "har du sagt A, får du säga B!"?
  Trädet på bilden omfamnar sig självt som många träd jag sett i Australien.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så här: Jag bjuder på en hel massa text, precis som alla andra som bloggar. Men vissa texter är till för mer långsiktiga och "seriösa" projekt. De får vänta på att bli bok och "säga B", om du så vill.

   Jag förväntar mig att var och en som vet hur en text kan hoppa slingra rulla ut ur huvudet och bli omedelbart bra kan känna i gen sig. Lika väl som man vet vad det är att harva stryka rätta och redigera.

   Radera
 2. Ok, det förstår jag ju egentligen att det är så. Jag väntar tålmodigt på B.

  SvaraRadera
 3. Man fattar var de fick de mangarmade gudarna ifran!

  SvaraRadera
 4. Ja, eller så är det träden som har blivit elefantgudar ; )

  Ganesha arboristen was here!

  SvaraRadera