måndag 4 mars 2013

Munch på Thielska GallerietHästspann, 1919.o.p.d. Inte mycket ångest här. Men kolla skiftningarna i skogen bakom; väder, fuktighet, årstid. Ja, hela koloriten.

Återkommer om den här utställningen senare. Länkar till Thielska Galleriets websida. Samtidigt pågår två utställningar på Munchmuséet i Oslo, den ena förhöjd med målningar av Cobragruppen, där många var influerade av Munch, inte minst Asger Jorn. Samt gör den norska utställningen en lång båge till den i Sverige verksamme bergensaren Kjartan Slettemark, som jag skrivit om Här.

4 kommentarer:

 1. Ah! Och just här blir hans inflytande pâ en värmlänning som Erling Ärlingsson mycket, mycket tydlig (mânga hästar och plogar ocksâ hos honom!).

  SvaraRadera
 2. Vet inte vem det är, ska kolla.

  Men Munchs inflytande finns ju överallt; Lena Cronqvist, Billy Childish, Baselitz, mfl.

  Hästar och plogar är inte hans vanligaste, men jag har ofta kikat på hans landskap, för att se hans andra sida, bortom könspsykologin och Die Aanggsst.

  SvaraRadera
 3. gabrielle! du veet mer än du vill göra scheeen av! (jag tackar för din eminenta korrektionsförmåga!) (jag hade tänkt att göra kommentaren: 'die angst...' - men känns överflödigt...)

  SvaraRadera