fredag 16 november 2012

Två texter om stålrörsfascism

Den ena här på Axon Terminal.

skriven av Sofia Roberg.

Den andra här

hos Gunnar Strandberg.

De får tala för mig idag.


2 kommentarer:

 1. Ja, det var bra texter båda två, från två olika perspektiv: landsorten och förorten.

  Det är bra att Sverigedemokraterna visar sitt rätta ansikte på det här sättet, att liksom masken faller av, det är det enda som kan få opinionen att vända.

  Jag la märke till Expressens förtvivlade försök att påverka opinionen häromdagen när jag såg att de hade ett stort uppslag med Jimmie Åkesson i bild och rubriken Fiasko (eller något liknande). Artikeln räknade upp alla frågor där Sverigedemokraterna inte hade fått igenom sin politik i riksdagen. Man tänkte väl på Expressen att de inte kan hålla på och rapportera om Sverigedemokraternas framgång i opinionen hela tiden, då framstår de ju som det vinnande partiet. Här måste de framställas som förlorare, med resultatet att Expressen framstod som försvarare av de åsikter Sverigedemokraterna står för.

  Den här filmen med järnrören och fyllebråket var det bästa journalistiska reportaget, med material producerat av dem själva.

  SvaraRadera
 2. Tack för kommentar. Vi får se hur juridiken tar sig an det. Men viktigare är förstås opinionen.

  Det finns två osäkra fall just nu: Kan man åtala Call-girl-filmen för förtal av avliden, som t.o.m Mårten Palme känner tvekan inför. Jag skulle säga att det kan man. Men jag är inte HD.
  Och så det här filmade stålrörsgänget; där somliga tror att Expressen kan åka dit på upphovsrättsligheten (se Rasmus Fleisvhes blogg); dvs att de länkat till en video som gjorts av någon SD. Det verkar sinnessjukt.
  Hoppas varken den ena eller den andra - utan alla jämförelser förstås - kan huka bakom svajiga lagparagrafer.

  SvaraRadera