fredag 19 oktober 2012

Tafdrup backwater

Om det, mot all förmodan, skulle ha gått någon (poesi-intresserad) förbi att det finns en intervju med Pia Tafdrup på björnstrand backwater, så påminner jag om det. Den är inte ny, men den är bra, och tillräckligt lång. Om man hellre vill ha något som är nytt går det bra att leta bland kultursidornas snuttifierade intervjuer. Den som letar han letar. Den som finner hon finner: Och det endast på min andra blogg.PS: På björnstrand backwater försöker jag i någon liten mån, bland annat, samla in tidigare publicerade texter av mig som inte ligger på nätet, dvs 99.8 %. Ett arkiv alltså. Om man nu så värst länge kan lita på bloggen som arkiv.

2 kommentarer:

  1. Jag läste den innan när du länkade på min blogg - tack så mycket! väldigt läsvärd, tänkvärd intervju. Måste ta itu med Tafdrups poesi nu, jag började lite bakvänt med poetiken, av en slump - tror jag handlade böcker på adlibris när Över vattnet går jag dök upp i "detta har andra köpt"-kolumnen och fångade mitt intresse.

    SvaraRadera
  2. Fast det var ingen dålig början. Jag tycker mycket om hennes poetik, och ofta hennes dikter, men nu är det ett tag sen jag följde henne. Överhuvudtaget läser jag inte så ofta dikt längre, men jag satt här nu med Brodskys: Historien som nedan skall berättas...också det försenat : )

    SvaraRadera